13 – 33

Een zwangerschap brengt wat drukte (en druk) met zich mee. Inmiddels ben ik dik 34 weken zwanger van een piepklein meisje.

Een dochter! Mijn meisje! Als alleenstaande mama, met geen papa in het spel, zie ik de voordelen van een dochter in. Alleen al omdat mama dan haar meest meisjesachtige outfit – inspiraties kan botvieren op die mini meid. Tot ze nee kan zeggen, en als ze op mama lijkt zal dat niet lang op zich laten wachten.

Ik heb volop genoten van mijn zwangerschap en geniet nog. Ondanks de soms moeilijke weg om zwanger te raken, verliep de zwangerschap zelf tot hiertoe probleemloos. Laat mij u dus niet vervelen met de mini – kwaaltjes die iedere zwangere vrouw kent.
Ik koester haar eerste stampjes en heb vaak huilend van vreugde over mijn buik gewreven. Alleen, en ik vond dat best zo. De behoefte om mijn zwangerschap te delen met een papa voel ik (persoonlijk) niet. Ik geniet ervan dat dit MIJN kindje is (met dank aan donor) en eigen me haar toe. Mijn keuze wordt versterkt door de onvoorwaardelijke liefde die ik nu al voor haar voel.

Ik ben verliefd op een meisje dat ik nog nooit ontmoet heb. 

Wat de praktische kant van een zwangerschap betreft, prijs ik mezelf de gelukkigste mens op aarde om mijn familie en vrienden. Mijn ouders zijn mijn redders en hebben, zelfs ondanks heupoperaties, er alles aan gedaan mijn appartement en leven baby klaar te maken. Mijn vrienden en familie hebben me geholpen met de domste dingen en hulp heeft dus nooit tekort geschoten. Als ik denk aan de alleenstaande mama’s die een minder grote entourage hebben, dan gaat mijn petje af. 

En als kers op de taart organiseerden enkele goede vrienden dit weekend een verrassingsbabyshower voor me. Ik stapte binnen in een Pinterest – plaatje, omgeven door vrienden en familie die allemaal even blij waren als ik om daar te zijn.

De liefde stroomde rijkelijk en vervulde me met al wat goed was. Als ik er ooit aan twijfel of ik als mama genoeg zal zijn mijn dochter alleen op te voeden, dan hoef ik enkel aan haar eerste feestje te denken. Mijn meisje wordt geweldig omringd en komt in een warme uitgebreide familie terecht.

De beste beslissing die ik ooit nam in mijn leven, wordt ondersteund door zoveel mensen en dat voelt heerlijk.